Bolnica u Chicagu sa uređaja za održavanje života isključila je pogrešnog pacijenta nakon što su dobili pristanak druge porodice.

Doveli su ih u bolnicu u Chicagu u aprilu, nakon što su ga pronašli u nesvjesnom stanju u automobilu, potpuno bez odjeće i sa ozljedama na licu. Chicago policija ga je identificirala kao Alfonsa Beneta, a bolnica je kontaktirala njegovu porodicu. Umro je nakon što mu je odobreno porodično dopuštenje da ga se isključi sa uređaja za održavanje u  životu.

Ali šok za sve je uslijedio kad su saznali da Alfonso Benet ionako nije umro! Pojavio se na vlastitom sprovodu kojeg je organizirala njegova porodica. Nakon što je u mrtvačnici uzela otiske prstiju, policija je identificirala preminulog čovjeka kao Elishu Britmana i na kraju se obratila njegovoj pravoj porodici.

Sada u bolnici i gradu Chicagu obje porodice tuže bolnicu za namjerni emocionalni stres i zanemarivanje. Vijest se ubrzo proširila na medije na društvenim mrežama, a komentari se ne zaustavljaju. Između ostalog, korisnici društvenih mreža su iznenađeni što mogu tolerirati takav nemar i pitaju se što bi nazvali pravom porodicom

“Možda ga je njegova porodica htjela ostaviti na aparatima za održavanje života?”, pita se, i mnogi će se složiti s njom. Mislite li da je bolničko osoblje učinilo mnogo zanemarivanja i neuspjeha? Pišite nam u komentarima svoja mišljenja.

Preporučujemo