U emisiji nazvanoj Dan uživo na televiziji N1 dogodio se skandal koji je naljutio srpske građane.

Naime, tokom izvještavanja o hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću novinari su ga potpisali kao premijera Srbije!

Početkom ove godine, tačnije u julu, srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će Plenković uskoro posjetiti sve zemlje jugoistočne Evrope i nada se da će Hrvatska tokom svog predsjedavanja Vijećem EU vratiti fokus EU na proširenje.

“Što se mene tiče, Plenković će posjetiti cijelu regiju i očekujem dobre razgovore”, rekla je, boraveći u Poznanju na summitu Berlinskog procesa, diplomatskoj i političkoj inicijativi namijenjenoj pružanju podrške zemljama jugoistočne Evrope na njihovom putu u EU.

“Trenutno je naša regija ranjiva i slaba. Nije atraktivno za Evropu da se pokrene proširenje, neprivlačno je za ulagače, što znači da nema većih plata i radnih mjesta i sve to ne radi ništa”, rekla je.

Unatoč tome što je imala dobre odnose s hrvatskim premijerom Plenkovićem, nema sumnje da Brnabić uopće nije bila zadovoljna kada vidi da oni pripisuju njezin položaj njemu.

Podsjetimo, srpska premijerka se također ostvarila i kao roditelj nakon što je njezina partnerica Milica prošla uspješnu umjetnu oplodnju i rodila sina.

Naravno, Ana Brnabić zbog svog stava i svog ponašanja nije kod mnogih baš omiljena, ali naravno kao i obično zatucani narod na Balkanu kod osuđivanja često zanemaruje intelekt i kvalitetu neke osobe, već blati na osnovu nekih trivijalnih stvari kao što je u ovom slučaju njena sek*ualna opredljenost.

Izvor: ZB

Preporučujemo