Zanimljivosti

Sjećate li se serije ”Alo, alo” i ludog gestapovca Her Flika: Svi kažu da je tokom snimanja bio pravi ludak, a danas bi ga malo ko prepoznao (FOTO)

Kad se govori o Tv serijama, o popularnosti, o tome koliko rado gledate uvijek nanovo istu seriju onda bi se moglo sigurno nabrojati nekoliko takvih serija, kako domaćih tako i nekoliko stranih.

Ali ne govorimo o onim sapunicama ,o ljubavnim jadima i spletkama govorimo o pravim umjetničkim serijalima a naročito onima koji su u žanru humora. Jedna od takvih serija je svakako “Ao,alo”, svi oni malo stariji sjećaju se te serije,a nisu rijetki ni oni mlađi koji poznaju sadržaje i likove jer se serija jako često reprizira.

Uživalo se iz epizode u epizodu koje su pričale priče o vlasniku jednog cafe bara u Francuskoj, Renea Artoa. On je, a da to uopšte nije bila njegova namjera, za vrijeme njemačke okupacije, umiješan od strane pokreta otpora u brojne smiješne i opasne situacije , ali kao da to nije dovoljno postaje prijatelj i sa predstavnicima od strane njemačkih okupatora, Uz Renea ,tu su i njegova supruga i konobarice, i punica i svaka na svoj način posebna priča.

A jedan od likova koji je svakako ostao upamćen i zapažen je i i lik njemačkog Gestapo oficira Her Flika ,ulogu Her Flika je igrao britanski glumac Ričard Gibson. Krajem 2020.godine a pred sam početak nove je napunio svojih 66 godina, a kada bi ga danas sreli negdje na ulici ili u nekoj drugoj ulozi sigurno ga nebi prepoznali kao Her Flika. Naravno da godine čine svoje ipak je od snimanje serije prošlo punih 37 godina.

Inače, ovaj glumac je u Ugandi, gdje je njegov otac radio kao državni službenik, a početak karijere je bio 1971. godine u filmu ”The Go Between”. Ipak je slavan postao tek kroz seriju Alo,alo

Poslije završenih snimanja za seriju, jedno vrijeme sa sa svojom koleginicom Kim Hartman, Helgom iz serije, nekoliko godina nastupao širom Europe izvodeći scene vezane za seriju. U braku je s koleginicom Kejt Gibson s kojom ima dva sina: Bilija (28) i Patrika (24)