Okan Yalabik – Ibrahim – Pasha turski je glumac, rođen u decembru 1978. u Istanbulu.

Javnost ga je zapamtila po ulozi Ibrahim-paše Pargalije u čuvenoj seriji koja je emitirana kao “Sulejman Veličanstveni”. Serija nije privela gledatelje samo u Turskoj pred male ekrane, već i u našim krajevima i širom svijeta.

Najviše su se zaljubili u damu u glavnoj ulozi – sultaniju Hurem koja je bila zakonska supruga sultana Sulejmana, koji su ratove vodili kao vladari Turske, a svi su bili ljubomorni na zavodljivu crvenokosu Hurem, jedinu robinju koja je uspjela postati sultanija.

Desna ruka sultana bio je Ibrahim – Pasha Pargali, a glumac koji tumačio njegov lik, Okan Yalabik, diplomirao je Glumu na Državnom konzervatoriju u Istanbulu. Od 2001. godine prikazao se u preko 20 filmova. Također je tumačio ulogu u turskoj seriji pod nazivom “Ti si moja domovina”.

Okan, međutim, nije imao puno sreće u ljubavi. Nekoliko sedmica prije njegovog vjenčanja 2010. izbio je pravi skandal nakon što je ostavio zaručnicu, glumicu Hande Soral. Iako glasi za zavodnika i ljubitelja noćnog života, Okan za sebe govori suprotno.

 “Ja radije provedem mirnu noć kući s prijateljima ili bliskom osobom. Zapravo se razlikujem od Ibrahim-paše. Sramežljiv sam i vrlo povučen” – rekao je medijima, koji je za ulogu u Sulejmanu 2011. dobio nagradu za najboljeg glumca u Turskoj.

Iako su u seriji najgori neprijatelji, Hurem (Meryem Uzerli) i Ibrahim, u stvarnosti su i dalje jako dobri prijatelji, čak 8 godina nakon snimanja serije.

Izvor: Balkanlifetoday

Preporučujemo
Loading..