Postoji toliko ljudskih priča i sudbina da kada čujemo ili negdje pročitamo za neke, one nas jednostavno ostave bez teksta i ubiju nas u pojam. Često se pitamo da li su takve situacije zapravo stvarno moguće.

Tako je skoro čitav svijet čuo za jako tešku borbu glumice Rachael Farrokh.

U svom najgorem periodu života, ta žena je imala svega 19 kilograma i bila je pritome visoka 170 centimetara. Tada se ona uopšte nije mogla kretati, jesti ili piti bilo šta, niti se na bilo koji način mogla brinuti o sebi. Njen muž bio je tada primoran da napusti svoj posao kako bi se mogao što više brinuti o njoj.

U jednom je trenutku Rachael doslovno stigla do posljednje faze anoreksije, te su svi vrhunski doktori širom svijeta već su digli ruke od nje i pomislili da ona broji zadnje dane.

Ali ono o čemu nisu razmišljali bila je njena nevjerovatna volja za životom, koja se nikada nije ugasila, pa je Rachel zatim počela da se liječi sama kod kuće, jer je bila u jako lošem stanju. Dobijala je razne specijalne lijekove i terapije za oporavak, uključujući čak i infuzije sa potrebnim vitaminima, a takođe je bila podvrgnuta i fototerapiji.

Kada se njeno stanje malo popravilo, kako bi mogla izdržati duža putovanja, bila je primljena u jednu bolnicu u Portugalu. Vremenom se njeno zdravlje postepeno poboljšavalo, mada nije mogla veoma dugo da stoji na nogama i nije mogla uopšte da hoda.

Nakon što je provela tri mjeseca na liječenju u Portugalu, njeno psihičko i fizičko stanje se značajno popravilo, a uskoro je i sama počela uzimati hranu i vodu. Nedavno je bila jedna od gostiju na kongresu na kojem je pričala o poremećajima ishrane.

Novinarima se pohvalila da je danas podržava ogroman broj ljudi i da ona i danas nastavlja borbu, ali drago joj je što je postala ona koja može pomoći u podizanju svijesti o zdravstvenim problemima ostalih ljudi.

Preporučujemo