Michael Schumacher, najveći vozač u povijesti Formule 1, doživio je ozbiljnu nesreću na skijanju 2013. godine koja je izazvala duboku zabrinutost i nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju. Nakon nesreće, Schumacherova obitelj odlučila je održavati privatnost i nije dijelila informacije o njegovom stanju, uključujući i fotografije ili videozapise.Johnny Herbert, bivši vozač Formule 1 koji je zajedno s Schumacherom radio u ekipi Benetton, nedavno je iznio neke informacije o Schumacherovom trenutnom stanju. Herbert je istaknuo da Schumacher više nije osoba kakva je bio prije nesreće i da je nesreća također promijenila njegovog brata Ralfa.

Herbert je primijetio da je Mihael sada opterećen brojnim obvezama oko obitelji i da se dramatično promijenio kao osoba. Rože Benoit, francuski novinar blizak Schumacheru, nedavno je opisao Schumacherovo stanje kao “beznadno”, što je bila teška vijest za Herberta. Herbert je izrazio svoju zabrinutost zbog nedostatka novih vijesti o Schumacheru i opisao situaciju kao zastrašujuću.Herbert se prisjetio Schumacherovog karaktera kao direktnog i poštenog čovjeka koji nikada nije oklijevao reći što misli, čak i tijekom svađe s drugim vozačem Davidom Coulthardom. Također je vjerovao da bi Schumacher bio izvrsna televizijska osobnost.

Ova izjava Johnnyja Herberta dodatno je potvrdila ozbiljnost Schumacherovog stanja i potaknula zabrinutost i suosjećanje među ljubiteljima Formule 1 i širom svijeta.Herbert se prisjetio Michaelovog karaktera, opisujući ga kao direktnu i poštenu osobu koja nije oklijevala reći što misli. Vjerovao je da bi Schumacher bio izvrsna televizijska ličnost.Ovo otkriće o Schumacherovom zdravstvenom stanju izazvalo je ponovnu zabrinutost i tugu kod ljubitelja Formule 1 i javnosti koja se godinama pitala o njegovom stanju nakon nesreće.