Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno je posjetio New York, gdje je potrošio ogromnu svotu novca u jednom od najelitnijih restorana.

Narodna stranka napisala je na svom Facebook profilu o rasipnosti Aleksandra Vučića, ističući kako je za jedan obrok potrošio šest tisuća dolara (5,201 eura).

– Predsjednik Srbije, Aleksandar je za vrijeme posljednje posjete New Yorku, Aleksandar Vučić, ručao sa suradnicima u jednom od najskupljih restorana na Manhattanu, pod nazivom ‘Nusr-Et Steakhouse’. Zbog vina ‘Pingus’ koje su konzumirali, račun je iznosio oko šest tisuća dolara.

Facebook post Narodne stranke također navodi zahvalnicu simpatizeru Njujorške narodne stranke koji ih je podijelio s njima. Na svom profilu podijelio je i Vuk Jeremić, inače bivši ministar vanjskih poslova i srpski političar.

Roditelji Vuka Jeremića su Mihajlo i Sena Jeremić, a njegov otac bio je direktor Jugopetrola. Majke i djedovi su direktorica druge beogradske gimnazije Sadeta Pozderac i diplomat Šerif Buljubašić. Nurija Pozderac njen je otac, potpredsjednik AVNOJ-a i djed Murat aga Pozderac, koji je bio jedan od vođa cazinskog kraja za vrijeme osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini.

Na sveučilištu Cambridge ima magisterij i prvostupnik fizike. Magistrirao je poslovnu administraciju s Harvarda. Izabran je 1997. godine za financijskog menadžera organizacije srpskih studenata u inozemstvu. U listopadu 2000. bio je savjetnik ministra za telekomunikacije SR Jugoslavije, a potom i premijera Srbije.

2003. godine bio je specijalni savjetnik ministra obrane Crne Gore i Srbije za euroatlantska pitanja, magistrirao. U srpnju 2004., nakon izbora Borisa Tadića za predsjednika Srbije, postao je njegov savjetnik za vanjske poslove.

Preporučujemo
Loading..