Novo

Sinovi joj se utopili dok su se ona i muž igrali u plićaku: Majka sada krivi spasioce “Zašto ja da budem kriva što djeca nisu znala da plivaju”

Jučer smo pisali o tragičnom slučaju koji se desio u jezeru Očage nedaleko od Lazarevca, gdje su se utopila dva dječaka, D.M. (5) i D.M. (7), dok su za to vrijeme njihovi majka i očuh sjedili u plićaku sa njihovom zajedničkom bebom i igrali se.

Iako su spasioci bili tu za čas posla, majka Dragana Mekić sada njih krivi za smrt njenih sinova, jer su oni naime tek nakon više od sat vremena uronili u vodu da traže dječake, dok su prije toga tražili po plaži i šumama, iako im je Dragana odmah rekla da su dječaci u vodi.

“Moji sinovi su čitavo vrijeme bili u plićaku. Voda tu nije bila duboka, jedva do koljena. Nijedan nije znao da pliva, ali mi uopšte nije jasno kako su uspjeli da obojica nestanu u tako plitkoj vodi. Nisam ja za to kriva. Ja sam čuvala svoju bebu, vjerovala sam da moji dječaci neće napraviti nikakvu glupost jer su već odrasli. Kada sam primjetila da ih nema, zvala sam spasioce da pomognu, a oni su odbijali cijelih sat vremena da uđu u vodu. Nažalost, ni muž ni ja ne znamo plivati.” kazala je Dragana.

Kada su spasioci napokon izvukli dječake na kopno, policija je stigla na lice mjesta te je bio obavljen uviđaj.

“Ispitivali su nas oboje više sati, muža su čak odveli u policijsku stanicu u Beograd, a ja sam ostala sama sa bebom. NE znam šta dalje, ovo zaista nije trebalo da se desi. Da su ti spasioci odmah ušli u vodu kada sam im rekla, moji dječaci sada bi bili živi i igrali bi se pored mene.” kazala je ona.