Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, odabrao je sličnu karijeru kao njegov otac. Iako nije namjeravao biti predmetom javnog interesa, brzo je postao privlačan javnosti. Nakon završene beogradske 14. gimnazije, nastavio je studirati glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti pod mentorstvom profesora Dragana Petrovića Peleta. Iako postiže značajan uspjeh na domaćoj sceni, Aleksej preferira privatnost i izbjegava javne nastupe. Rijetko daje intervjue, jer nije sklon reflektorima, unatoč odabranoj profesiji.

Talentiran i šarmantan, Aleksej je naslijedio očevu karizmu. Neki ga već nazivaju “Bjelom” nove generacije. Unatoč prepoznatljivosti, čini se da nije zainteresiran za slavu. Radije se fokusira na svoju karijeru i dijeli fotografije sa seta na Instagramu.Izjavio je: “Ne osjećam se slavnim, a ako se to promijeni, to neće biti zbog mojih zasluga, već zbog prezimena. To je nesretna stvarnost s kojom nisam osobito zadovoljan, ali nosim to i ponosim se time.” Aleksej je također priznao da bi možda trebao priznati vlastiti doprinos kako bi postigao veću slavu. Njegovi napori u karijeri su plodonosni.

 

Na 29. Sarajevo Film Festivalu, serija u kojoj igra je bila prepoznata i nagrađena. “Mama i tata igraju se rata” Gordana Kičića je osvojila šest nagrada, uključujući i nagradu za Zvijezdu u usponu za Alekseja. Njegov otac, Dragan Bjelogrlić, je iskazao ponos putem društvenih mreža “Instagram”, koristeći jednostavno i snažno “Bravo” kako bi izrazio svoju radost i ponos prema uspjehu svog sina.Marljivi napori sina Dragana Bjelogrlića u ostvarenju poduzetničkih trijumfa pokazali su se plodonosnim.Sinov uspjeh ispunio je oca velikim ponosom koji on nije krio i jednostavnim riječima je to svima stavio do znanja.