Savjeti Zanimljivosti Zdravlje

ŠEST FENOMENALNIH NAČINA DA ISKORISTITE NAJOBIČNIJI SAPUN – ovo sigurno niste znali

Pretpostavlja se da su klasični sapun, onaj u jednom komadu, koristile drevne civilizacije, a ovaj proizvod nije samo najbolji za higijenu ruku, već ima i niz zanimljivih kućanskih primjena.

Čvrsti ili tečni sapun: 3 argumenta koja će vas naterati da se ...

1. Stavite sapun u cipele

Ako smatrate da vam omiljene cipele ne mirišu najbolje nakon dugog nošenja, dovoljno je da ostavite jedan sapun u njima tokom noći. Ujutro će puno bolje mirisati. Ponavljajte ovo svaka dva do četiri dana.

2. Može otkočiti vaš rajsferšlus

Ako vam se kojim slučajem rajsferšlus zaglavi, dovoljno je da sapun nekoliko puta istrljate na prednju stranu, što bi vam trebalo olakšati povlačenje.

3. Sprječava zamagljivanje ogledala u kupaonici

Utrljajte suho i čisto ogledalo u kupaonici suhim sapunom. Suhom krpom uklonite potom tragove ako ostanu. Sloj sapuna sprečit će vaše ogledalo da se zamagljuje tokom vašeg kupanja ili tuširanja, bez obzira na to koliko se para stvorila.

Sapuni se vraćaju u masovnu upotrebu, a ove mane gela za tuširanje ...

4. Mješavina sapuna i ulja štiti vaše biljke

Ako biljku želite zaštititi od lisnih uši i grinja, pomiješajte 1/4 šalice tekućeg sapuna sa šalicom biljnog ulja. Dobro promiješajte i koristite jednu kašiku ove smjese pomiješanu s 4 šalice vode i tako prskajte biljke jednom svakih 7 dana.

5. Poboljšajte mirisno vašu odjeću u ormaru

Ovaj trik koristile su sve naše bake – jednostavno stavite sapun u ormar ili ladicu u kojoj čuvate odjeću. Sapun će upiti neugodne mirise i poslužit će kao blaži osvježivač zraka.

6. Pomaže kod uboda komaraca

Protrljajte mjesto na kojem vas je ugrizao komarac vlažnom s sapunom i za samo nekoliko minuta svrbež će se smanjiti.

Sapun bi trebalo da držite u svakoj sobi u kući, spasiće vas ...