Ministarka građevinarstva i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović danas je u Nišu izjavila kako nije potrebno da bude u Beogradu sedište preduzeća Aerodromi Srbije i najavila da će se sedište tog preduzeća preseliti u Niš, s obzirom na to da se tu aerodrom nalazi i da hoće vlada regionalne aerodrome razvijati.

-Aerodrom u Nišu za nas je važan u strateškom aspektu i milioni dinara su ulagani u njega. Vlada Srbije u taj aerodrom je izdvojila i još će 240 miliona dinara izdvojiti, plus što će da se izgradi kontrolni toranj u vrednosti od pet miliona evra, kaže Mihajlović. Od grada Niša i niškog aerodroma, kako ona kaže, očekuje da predlože potencijalne rute koje bi mogla da finansira Vlada Srbije, a koje bi mogle razvoj celog kraja da pomognu, a ne samo okoline i Niša.

-Vlada Srbije raspisaće tender kada se analiziraju te rute, za one koji mogu na tim rutama da se bave prevozom, istakla je Zorana Mihajlović za Beta agenciju.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je kako će aerodrom u Kraljevu u potpunosti biti operativan od meseca juna, a koji je konačno postao mešoviti.

Mihajlović je ovom prilikom podsetila da je pre pet godina aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu tek kretao da radi, a da je više paučine od putnika imao niški aerodrom, a da sada pet miliona putnika beleži Nikola Tesla, dok niški aerodrom ima 300 hiljada putnika. Podsećanja radi, oko 2 hiljade građana protestvovalo je zbog nezadovoljstva odlukom gradske vlasti da preda nišku vazdušnu luku “na ruke” Republici, pred Gradskom kućom.

Bulatovićeva smena bila je jedan od zahteva onih koji su došli na proteste.

Preporučujemo