Savjeti

Savršena frizura i nokti u doba korone: Hit savjeti stručnjaka kako da i u izolaciji vaša frizura i nokti budu savršeni i zdravi. Nećete više izgledati kao da ste došli iz Kamenog doba(VIDEO)

Otkad su mnoge države širom svijeta uvele raznorazne mjere zaštite zbog vladajuće pandemije koronavirusa, naravno kako bi se suzbila dalja ekspanzija virusa, mnogi su bili prinuđeni sjediti po cijele dane u svojim domovima, zbog čega nisu mogli raditi neke stvari koje su do sada bile “rađene pod normalno”, u kojima su uživali i koje su priželjkivali.

Karantin i izolacija su naročito teško pali ženama, kako mladim tako i starim koje su navikle na barem jednom sedmično ići frizerima, pedikerima, manikerima, kozmetičari,… što sada u izolaciji ne mogu. Mnoge žene zbog toga padaju u teški oblik depresije jer se ne smiju više nigdje pojaviti van kuće (prodavnica, apoteka,..) zbog nesređene kose i noktiju.

Sam odlazak kod pedikera i manike je odavno nemoguć, te će se još morati malo pričekati da oni krenu sa radom, zbog čega su žene morale same uzeti grickalicu za nokte, turpije i lak za nokte u svoje ruke, nevjerovatno. Ali, zato mi za te očajne žene imamo danas nekoliko video klipova gdje Jelica Ristanović, poznati stručnjak dijeli savjete kako da uredite sebe i kako da izgledate lijepo i donekle privlačno za vrijeme ove vanredne situacije.

Ona je u svojim video klipovima pokazala kako da uredite svoje nokte i ruke, ali i frizure, obzirom da su i frizerski saloni još uvijek zatvoreni, odnosno tek počinju sa radom i ne pružaju baš sve usluge na koje su žene navikle. Nadamo se da će vam ovi klipovi pomoći i da ćete uzeti stvari same u svoje ruke i da ćete prestati kriviti svog muškarca ukoliko on uradi nešto oko kose ili njege vaše kože što vi niste zamislili ili što vam se ne sviđa. Ovako, ako zabrljate, samo ćete same sebe moći okriviti.