Bivši lopov na pomilovanju dao nam je veoma korisne savjete kako da spriječimo da naša kuća bude bezbijedna.

Rasvjeta koja se aktivira na pokret

Senzori koji se aktiviraju na pokret su veoma korisna stvat, kako za nas i naše najmlađe, tako i za goste. Druga pozitivna stvar je da nam štedi struju. Međutim u mnogim situcijama su baš ovakvi senzori znali uplašiti i otjerati lopova.

Rezultat slika za senzori rasvjete

Neka su svi ključevi sklonjeni

Svi koji žive u kućama imaju lošu naviku da ključeve od kuće ostavljaju ispod saksije, u cvijeću, na gredi iznad vrata ili sl. Međutim velike su šanse da vas lopov uprati i da vam opljačka dom dok ste vi na poslu.

Ne objavljujte puno informacija na internetu

Mnogo je lopova koji ciljano pljačkaju kuće, pa se nerijetko koriste i internetoim kako bi upratili svoje žrtve. Zato vam preporučujemo da pazite šta objavljujete na internetu, kakve slike pokazujete, da li odajete svoje imovinsko stanje, svoje navike i obaveze. Veoma brzo oni mogu povezati gdje se svakodnevno krećete i da tako uprate kada je vaš dom prazan.

Stavite alarm

Najbolje riješenje bi bio alarm koji će vas upozoriti da nešto nije uredu, naravno ako ga možete sebi priuštiti.

Snimka psa koji laje

Psi su najbolji čovjekov prijatelj, ali ujedno i najbolji čuvari kuće. Zato mnogi lopovi izbjegavaju kuće sa psima. Ukoliko nemate psa, možete iskoristiti alarme koji puštaju lavež psa.
Rezultat slika za cuvaj se psa

Deadlock

Nemojte štedjeti sa ulaznim vratima. Ona sa ta koja će zadati najviše muka provalnicima. Deadlock brave sa dvostrukim zaključavanjem su jedan od glavnih “krivaca” zašto lopovi izbjegavaju kuće sa takvom vrstom zaključavanja.

 

 

Preporučujemo
Loading..