Mnoge dame muče muku sa viškom kilograma što zna biti zaista frustrirajuče, danas vam donosimo odličan trik kako da se riješite viška i to pomoću vode. Kako tvrde sa Univerziteta u Illinoisu povećan unos vode može utjecati na smanjenje obima struka.

 

1

Istraživanjem su utvrdili da ako pijemo tri čaše vode više od uobičajenog dnevnog prosjeka (koji iznosi oko 4 čaše), dnevno ćemo unositi manje i do 300 kalorija, a efekat će biti bolji ako pijete vodu bogatu elektrolitima, poput kokosove vode koja pospješuje detoksikaciju organizma a samim time i gubitak kilograma. Trebate znati da kada osjetite žeđ to je već znak da ste dehidrirali. Dehidracija je stanje koje se javlja kada tijelo izgubi više tekućine nego je konzumirao te tako poremeti osjetljivu ravnotežu minerala u tijelu.

Naučnici tvrde kako je prvi simptom dehidracije žeđ (tijelo želi povećati unos vode), smanjeno mokrenje (tijelo pokušava sačuvati tekućinu) te tamna boja urina. Ali problem je taj što ste već dehidrirali u vrijeme kad se ovi znakovi pojave. Još neki od znakova dehidracije su:

 

– Glavobolja,

– Brzi otkucaji srca,

– Umor ili slabost,

– Mučnina i povraćanje,

– Suha koža i usnice,

– Suha usta i suh jezik,

– Grčevi u nogama i rukama,

– Suhe oči,

– Smanjeno znojenje,

– Povećana tjelesna temperatura.

 

3