Anastasija Ražnatović, poznata kćerka ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i turbofolk pjevaljke Cece je nedavno uzburkala javnost, naravno sve sa ciljem self promotion – a, kada je na Instagramu objavila status koji je posvetila političarima koji kukaju jer navodno preživljavaju pravu torturu od strane javnosti i medija.

Ono što je njoj zapalo za oko je da su se ti isti ljudi dotakli i svoje djece na koje sve ovo sigurno utiče, pa je ona tako i sama napisala zanimljiv status.

“Zamislite da imate 4 godine i da su vam istovremeno 4 puške uperene direktno u glavu kada ste se probudili ujutro. Molim sve kvazipolitičare da zato ne pričaju o svojoj djeci kako ona navodno pate zbog nekih naslova koji se provlače po novinama. Ja kao curica od 4 godine nisam ni stigla vidjeti nikakve naslove, već sam gledala cijevi od pušaka koju su uperene u mene. To je dovoljno za traumu do kraja života. Smatrama da su vaša djeca odlično prošla. Posljedice naše golgote, onoga što smo mi prošli, to nije bitno, jel? To što mi godinama nismo glumili žrtve i nismo se vadili na veliko nasilje koje smo kao tako mali doživjeli, to ne znači da se taj zločin nije dogodio. Sram treba da vas bude. Te vaše suze smo puštali mi u morima.”

Ovaj je status vrlo brzo postao popularan širom regije. Mnogi su komentarisali ovu objavu, ali je tu jedna izvjesna Aida Mahmutović iz Sarajeva izdominirala.

“Probaj ti da zamisliš kako je to kada ti sa 5 godina čuješ ujutro lupanje vojničke čizme na tvoja vrata. I da ti onda dva smrdljiva pijana četkina uđu u kuću, noževi oko pojasa. Zatim pitaju mog brata, oca i djeda za godine. Brat mi je imao samo 13 godina. Moju mamu i nenu odmjeravaju. Potom mi jedan od njih uzima mače i ubija ga pred mojim očima. Drugima su čak klali i djecu, silovali im majke, odvodili i ubijali očeve i braću. Ne, taj dan je bio samo jedan od dana u nizu trauma. 1/1425.” napisala je u komentaru ona, pri čemu je aludirala na 1.425 dana koliko je trajala opsada Sarajeva.

Preporučujemo