Biti roditelje je možda najteža stvar na svijetu. Oni se susreću sa mnogobrojnim problemima od samog rođenja djeteta i sve to moraju prevazići ako ne uz pomoć partnera, onda u najgorem slučaju sam. Nekada imaju podršku roditelja, rodbine ili prijatelja i na taj način dijete izvedu na pravi put. Najgora opcija je biti samohrani roditelj. Morate se brinuti o njemu, odgajati ga, paziti na njegovo zdravlje a uz sve to voditi računa i o sebi.

Nathan Neidigk je jedan od takvih roditelja. Imao je veliku nesreću da mu je supruga preminula prije dvije godine. Ostao je sam sa kćerkom i novorođenim sinom, i osim što je morao tugovati za suprugom, vrijeme je curilo i morao se u potpunosti posvetiti djeci. Da stvar bude još gora po njega, kada je dječak napunio tri godine dobio je leukemiju, morao se podvrgnuti zračenju i taj period je provodio u bolnici. Nathan je po zanimanju učitelj, taj veliki stres nije uticao na njegov posao i djeca iz njegovog razreda nisu mogli primjetiti njegovu veliku brigu i odsutnost.

Bližio se Božić i njegov sin je imao samo jednu želju. Popularna video igrica Nintendo Switch bila je njegova Božićna želja. Nathan jednostavno nije mogao ispratiti želje od svog sina. Financijski je stvarno loše stajao, plaćanje bolničke njege, ogromni troškovi za lijekove, stanarina i hrana nisu mu davali dovoljno prostora za “bespotrebne” troškove. Jedan dan došao je na redovnu nastavu i njegovi učenici su mu predali jednu kutiju, njen sadržaj mu je navukao ogroman osmijeh na lice i prosto nije mogao vjerovati šta se nalazi unutra. Oni su odlučili zajedničkim snagama skupiti novac i kupiti novu konzolu i zajedno su je odnijeli njegovom sinu u bolnicu. Kako je to izgledalo pogledajte u nastavku.

Preporučujemo