Svi jako dobro znamo da jabukovo sirće ima mnoge koristi, ali isto ima i nekih svojstava koja nisu baš toliko poznata.

Nakon što pročitate u ovom današnjem tekstu neke zanimljivosti vezane za sirće, koje možda i niste znali, ono će vam, vjerujemo, od sada uvijek biti u kući i pri ruci.

Mi ćemo u ovom današnjem tekstu donijeti 10 odličnih svojstava koje ima jabukovo sirće koja možete iskoristiti ako popijete samo jednu kašiku prije odlaska na spavanje i to će vam vrlo brzo postati navika.

1. Tretirajte bol u grlu sa jabukovim sirćetom

Jabukovo sirće u sebi ima antibakterijsko dejstvo i ono stvara kiselo okruženje. Uzmite jednu kašiku sirćeta sat vremena prije odlaska na spavanje, pa onda pola sata poslije još jednu. Posljednju kašiku uzmite neposredno prije lijeganja u krevet i primjetit ćete olakšanje.

2. Riješite se neprijatnog jutarnjeg zadaha

Sirće ima moć da eliminiše sve bakterije i mikrobe koji uzrokuju neprijatan zadah u vašim ustima kada se probudite ujutro.

3. Povratite kiselinu u želucu

Možete kiselinu u želucu povratiti ako pomiješate jednu kašiku sirćeta sa vodom i onda tu tekućinu popijete sat vremena prije odlaska na spavanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Spriječite lošu probavu

Konzumirajte mješavinu od meda, kašike jabukovog sirćeta i vode pola sata prije odlaska na spavanje i riješite se loše probave.

5. Visok nivo šećera u krvi je najčešći uzrok nesanice

Jabukovo sirće ima moć da poveća osjetljivosti na inzulin čime se može reducirati nivo šećera u krvi. Pred odlazak u krevet, popijte dvije kašike jabukovog sirćeta. Obavezno se posavjetujte sa svojim doktorom prije nego što probate ovaj metod, naročito ako pijete neke lijekove za dijabetes.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.