Prava dama: Šta žena od stila smije, a šta nikako ne bi sebi smjela sebi da dozvoli? Nije lako biti šik, ali uz nešto truda i edukacija svaka djevojka može da bude. Dama od stiča uvijek se prepoznaje po nepretencioznom, ali potpuno savršenom  imidžu. Dama je prije svega obrazovana, kulturna i vaspitana i na tome počiva privlačnost njenog fizičkog izgleda. Dama ne prati slijepo modu, magazine i nema uzore među slavnim ličnostima nego je uvijek dosljedna samoj sebi.

Međutim u današnje vrijeme izgled često može zavarati, ali prave dame uvijek možemo prepoznati po samo jednom detalju. Nije riječ o frizuri niti odjeći, nego o noktima. Damski nokti sigurno ne izgledaju onako kako ih mnogo današnjenje djevojke zamišljaju i nose.

 

0s

0s1Iako je kozmetička industrija u zadnjih nekoliko godina toliko napredovala da svako može iz salona izići s noktima kakve god poželi ili zamisli, šareni, prenapadan i upadljivi manikir jednostavno ne čini damu, dama ima stila. One nose kratke i uredne nokte, a ne nokte koje možemo vidjeti gore na slikama. To se može zključiti i iz modnih magazina na kojima manekenke, ako ste primijetili, uvijek imaju kratke i jednobojne i jednostavne nokte.

0ddd

0d