Ovih dana imamo puno vijesti s crnim hronikama. Sve je gore od drugog, najgore su teme sa preminulim, imamo vrlo velik broj maloljetne djece, ali i žene. Na Balkanu je taj postotak vrlo i strašno izražen. Ljudi rade mnogo zločina i ne biraju šta će i koga će izbrisati. Naravno, najčešći je razlog samo društvo, kao i sami zakoni u pojedinim zemljama.

U nastavku donosimo vrlo šokantnu priču iz južne Srbije. 41-godišnja Ilijana Popadić iz sela Sitneš pokopana je jučer na groblju Gradac u Srpskoj, gdje je prije četiri dana smakuta, a krivac je bio njen svekar Nedjeljko Popadić, 66-godišnjak iz istog sela, s tri pucnja iz pištolja u porodičnoj kući.

Od mlade Ilijane, koja je nesretno okončala svoj život, folklorna udruga građana “Motajicki vuk” iz Kragujevca, tačnije Sitneša, čiji je dug i uspješan član pušten iz dirljive i vrlo tužne pjesme. „Budući da ste svoju pažljivu pažljivo brižnu majku dali svojoj djeci, također ste mislili na nas u cijelom kolektivu kao i naša djeca, ohrabrili nas, dali lijepe riječi, pomogli nam i bili jednako zadovoljni našim uspjehom do posljednjeg dana. Zato ćete ostati u Vječnom sjećanju članova našeg cijelog kolektiva,“ kaže oproštajno pismo.

Kako tvrde susjedi, ona je, zajedno sa svojom kćerkom Margaritom, uskoro planirala posjetiti muža u Njemačkoj. Njihov sin Nedeljko bi išao s njima, ali tačan uzrok tog ludog čina još nije poznat. Njezin je svekar još uvijek u pritvoru.

Izvor: Žena Portal

Preporučujemo
Loading..