Novo

SAD SE ZNA – ISPLIVAO SASTAV, CIJELI SVIJET I SVI LJEKARI SU ŠOKIRANI: Od Ovoga Je Napravljena Ruska Vakcina Protiv Korone! (VIDEO)

Cijeli je svijet ovih zadnjih dana imao priliku čuti da je Rusija prva zemlja koja je predstavila vakcinu protiv koronavirusa, a predsjednik Rusije Vladimir Putin hvalio se time pred kamerama, a također je naveo i da je njegova starija kći jedna od onih koja dobrovoljno je pristala testirati se na ova lijek.

Također se saznalo da su za vrijeme izrade ove vakcine ruskim znanstvenicima pomogle informacije dobivene za vrijeme razvoja seruma protiv ebole, a ista tehnologija korištena je i tokom razvoja ove vakcine, a to je potvrdio i direktor Nacionalnog istraživačkog centra “Gamalej” Alexander Gincburg.

Kazao je da se ovdje radi o istoj tehnologiji, istoj tehnološkoj platformi i o tome kako je učinkovitost tehnologije vektorskog uvođenja gena u ljudske stanice za izradu vakcine prvi put testirana na eboli. Pored toga, izjavio je da je ta tehnologija napravljena za uvođenje gena u ljudsko tijelo s drugim ciljem, a to je liječenje bolesti uz pomoć genske terapije, međutim sada se ista tehnologija vrlo uspješno koristi za stvaranje vakcine. U pitanju je veoma precizna tehnologija koja može čak i do jednog nukleotida, do jedne aminokiseline ići da bi se odredila doza koja će se unijeti u tijelo da bi se dobila određena vrsta imunološkog odgovora.

Alexander Ginzburg naveo je da je uz pomoć ove tehnologije do kraja izračunato gdje će se sintetizirati antigen koronavirusa, kako će se transportirati. Također je naglasio da vakcina na bilo koji način neće uticati na zdravstveno stanje osobe koja ga prima, i čisto kao podsjetnik, 11. augusta Rusija je bila prva u svijetu koja je registrirala vakcinu protiv koronavirusa. Ovu vakcinu su napravili centar “Gamalej” i Ministarstvo odbrane Rusije.

Video s ovim govorom pogledajte OVDJE