Home Novo Sabahudin je za Bajram oduševio Srbiju: Kupio siromašnoj porodici obuću i hranu,...

Sabahudin je za Bajram oduševio Srbiju: Kupio siromašnoj porodici obuću i hranu, a sad hoće i kuću da im izgradi

159
0

Slobodanka Demonjić koja dolazi iz mjesta Dragalovci živi jako teško sa svojom djecom i svaki dan boravi u velikoj neimaštini.

Njezin je suprug nedavno umro, a sada sa samo stotinu maraka jednokratne godišnje pomoći, izdržava tri maloljetne djece. Ali, sreća joj se nedavno nasmiješila, nakon što im je Sabahudin Sinanović odlučio pomoći. Njezin pokojni suprug pokušao je na svaki način zaraditi novac kako bi pomogao svojoj porodici i pronašao posao. Radio je svakakav posao, gdje god je mogao zaraditi.

Unatoč teškim životnim uvjetima, njezina su djeca uzorna i dobra u školi. Natašina kćer se dvije godine bavi atletikom, a dosad je osvojila šest medalja. Taj je slučaj primjetio tokom Ramazana Sabahudina iz Doboja Jug, koji je odmah odlučio uzeti i odnijeti prvi poklon ovoj porodici za Bajram.

“Ne vidim razliku između muslimanske, katoličke ili pravoslavne vjere. Samo želim vidjeti ko sada treba najviše pomoći i gdje mogu pomoći. Te me granice ne zanimaju,” kaže on. Poklonio je toj porodici obuću i prehrambene proizvode, ali dom je glavni problem Demonjića jer to nije njihov dom u kojem trenutno žive.

Stoga je obećao da će se potruditi da pokrene humanitarnu kampanju za izgradnju kuće za njih. Ovo nije prvi put da pomaže ovako.

“Možda sam i ja bio u takvoj situaciji, nažalost, kao što je sad  u ovoj ova porodica”, kaže on. Pitao je efendiju za Bajram Namazom da li može dati svoj Bayramski dar ljudima druge religije, na što mu je hodža rekao da mu se to “duplo računa”.

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..