Zanimljivosti

Rubrika nemoguće: RAŠIRILA NOGE NASRED PLAŽE PA IZLETILO OVO – Nije pojma imala šta se dešava u njoj, kupači bježali sa PLAŽE (FOTO)

Saznajemo o mnogim stvarima za koje nikad ne bismo čuli zahvaljujući Internetu vrlo brzo nakon što su se dogodile. Nekada ranije, da vam je neko pričao o nekim događajima, ne biste mu vjerovali, ali danas imamo videozapise i mnogo svjedoka određenih događaja koji odmah na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju sve o onome što su prisustvovali.

Drugi ljudi, pak, gledaju i dijele takve snimke i slike, pa za sat vremena bukvalno čitav svijet otkriva šta se dogodilo. Jedan takav vrlo neobičan događaj dogodio se na plaži u Italiji. Austrijska familija, par sa šestero djece, otišla je na godišnji odmor i uživali su u svom odmoru sve dok jednog dana na plaži jedna 45-godišnja žena nije osjetila strašne bolove u želucu.

U jednom momentu joj je pozlilo i tada je na osnovu svog iskustva shvatila o čemu se radi. Mada nije ni znala da je trudna, u toj boli znala je da je u pitanju porođaj. Srećom, slučajno se na plaži našla jedna medicinska sestra koja radi u rodilištu pa joj je pomogla u porodu. Sve se to dogodilo 1. augusta, ali o tom se događaju saznalo tek nakon što su majka i dijete napustile bolnicu.

Spasilac s plaže imena Paolo također je pomogao u porođaju, pa su roditelji odlučili sina nazvati po njemu, što je bilo iznenađenje i za njih. Dječak je upisan u općinu Katolika, gdje je i rođen, a tamo su ih dočekali šampanjac i baloni i malo slavlje koje je organizirano u njihovu čast. Uz čestitke koje su im poslale lokalne vlasti, rekli su da se nadaju da će Paolo proslaviti prvi rođendan u svom rodnom gradu.