Zanimljivosti

RODITELJI OPREZ! Dečak OSLEPEO jer je jeo hranu koja se u Srbiji REDOVNO JEDE! Njegov život sada više nema smisao (FOTO)

Za danas vrlo interesantna, ali opet vrlo neugodna i malo zabrinjavajuća tema o kojoj skoro niko od nas nije razmišljao na ovaj način. Dječakovo ime je Sean Moore i on ima samo 14 godina i živi u Australiji, a vjerovali ili ne, on je oslijepio jer je jeo isključivo burgere, piletinu i pomfrit, dok od tekućine uopće nije pio vodu, već isključivo Coca-Colu.

Kad se stanje zakompliciralo, roditelji su ga odveli kod nekoliko oftalmologa i pedijatara, ali niko nije znao kako utvrditi njegovu pravu dijagnozu i zbog čega je dječak izgubio vid. Na kraju su mu rekli da mu je jedan od živaca trajno oštećen i da se oko toga ništa više ne može učiniti. Njegovi roditelji gledali su emisiju na TV-u vezanu za ovu vrstu prehrane, a odmah su potom kupili ulaznice za Sydney i otišli do najboljeg i vodećeg oftalmologa u cijeloj Australiji, dr. Stephanie Watson. Nažalost, ona je potvrdila ovu strašnu dijagnozu, Sean će ostati slijep do kraja života.

Roditelji, za vas sada jedno pitanje, kako prehranjujete vi svoju djecu? Kad su pregledali dječaka, shvatili su da on uopće nema vitamina A u tijelu, jer je od svoje pete godine jeo isključivo pomfrit, hamburger i Coca Colu. Održala je potom dugačko predavanje roditeljima koji su glavni krivci za nezdravu prehranu svog djeteta.

Iako je od tog momenta Sean prestao jesti fast food i piti gazirana pića, oštećenja na očima su ostala trajna, i on zbog toga bukvalno više nema razlog da živi. NJegovi roditelji su mu upropastitli moguću svijetlu budućnost i morat će da žive sa tim saznanjem do kraja svog života.