Za vas smo danas pripremili jednu veoma zanimljivu priču.

Sve žene vjerovatno jedva čekaju postati majke, a one koje već imaju djecu znaju da je dijete pravi dar od Boga. Sam čin poroda je veoma zrav za svaku ženu (naravno ako prođe bez komplikacija), te mnogi savjetuju da je mnogo bolje i zdravije roditi prirodni putem, umjesto carskim rezom.

Ali, dosta se žena danas ipak porađa na ovaj drugi način, dakle carskim rezom, jer se boje normalnog porođaja, te tako zakidaju sebi jedno na prvu ruku veoma ružno i bolno iskustvo, ali ako se malo detaljnije pročita medicinska literatura onda ste svjesni da time gubite jako puno.

Mi vam danas donosimo priču o Arifi Sultamn (20) koja je iz Bangladeša, a ona je jedna od milion žena koja je nakon što je rodila sina, 26 dana poslije rodila potpuno zdrave blizance. Da li ste znali da je ovo moguće?

Medicinske knjige kažu da je to svakako moguće, jer je ova žena iz Bangladeša zapravo imala dvije materice, pa je faktički imala dvije odvojene trudnoće. Logično, zar ne?

Naime, ona je početkom marta rodila potpuno zdravog sina pa je kroz nekoliko dana oporavka puštena kući. Ali par dana nakon toga ju je odjednom jako počeo boliti stomak u donjem dijelu. Odmah su uradili ultrazvuk u bolnici i utvrđeno je da ima blizance. Dijagnoza je na kraju bila da ona ima dvije (dupla) materice, da je bila začeta dva puta u različitom vremenskom periodu. I ovaj je porod na kraju prošao odlično, bez ikakvih problema i na kraju je rodila jednog dječaka i jednu djevojčicu, i sve troje djece će ići skupa u školu kada malo odrastu. Nevjerovatno.

Preporučujemo