Zanimljivosti

Rodila SINČINU, nakon par sedmica otišla ginekologu zbog bolova u stomaku: DESILO joj se nešto što doživi jedna od milion žena

Za vas smo u današnjem tekstu pripremili zaista zanimljivu priču.

Naime, svi je poznato da svaka žena na svijetu jedva čeka da postane majka, a oni koje su to već do sada postigle vrlo dobro znaju, odnosno svjesne su da je to dijete zapravo dar od Boga. Sam proces poroda vrlo je zdrav za svako dijete, naravno ako nema komplikacija, pa mnogi savjetuju da je daleko bolje i mnogo zdravije rađati prirodnim putem, a ne carskim rezom.

Ali, mnoge se žene još uvijek odluče roditi carskim rezom, jer se boje prirodnog poroda, iako se na taj način lišavaju tog snažnog, u startu bolnog i neugodnog iskustva. Međutim, ukoliko detaljnije pregledate stručnu literaturu, vidjet ćete da gubite zapravo puno.

Današnja priča govori o izvjesnoj Arife Sultamn (20) iz Bangladeša, koja je jedna od milion žena koje su, poslije poroda (kada je rodila sina), 26 dana poslije rodila potpuno zdrave blizance. Da li ste znali da je to medicinski stvarno moguće?

Knjiga iz biologije kaže da je to vrlo moguće, ali samo ako žena, kao što je slučaj s Arifom, ima dvije maternice, odnosno istodobno ima zapravo dvije odvojene trudnoće. Logično, zar ne?

Arifa je početkom septembra rodila potpuno zdravog sina, a nekoliko dana nakon poroda puštena je kući na kućni odmor. Ali, vrlo brzo nakon toga počeli su  je presijecati jaki bolovi u području trbuha, konkretnije u donjem dijelu. Izvršen je ultrazvuk i utvrđeno je da je Arifa i dalje trudna, da nosi blizance i ne samo to – već da je porod već uveliko započeo.

Nakon savjetovanja sa stručnim izvorom (Google), liječnici su skontali da ova žena zapravo ima dvije maternice, nešto što nikada prije nisu vidjeli. U osnovi, Arifa je začeta dva puta, u dva različita vremena. Kao i prošlo, i ovo drugo rođenje prošlo je bez ikakvih problema, a u samo jednom mjesecu Arifa je skočila s 0 na 3 djece. Rodila je dakle blizance, jednog dječaka i jednu djevojčicu. Bit će veoma interesantno kad za nekoliko godina sve troje pođu u školu i kad moraju objasniti da nisu zapravo trojke. Nevjerovatno.