Zanimljivosti

Rodila dijete koje više LIČI NA DOKTORA, nego na oca? “Medicina je čudo, ja nisam mogla ovo da očekujem”

Danas za vas imamo jednu zaista nevjerovatnu priču, za koju smo sigurni da vas je jako zainteresovala kada ste pročitali naslov.

Svi znamo da su danas afere u brakovima postale skoro pa svakodnevnica. Toga je oduvijek bilo, s tim što se ranije mnogo manje o tome pisalo, ali eto, danas postoje i društvene mreže, internet i mobiteli pa je sve to daleko lakše.

Današnja priča nam stiže iz Kanade gdje je nedavn priveden Barvin Konely, poznati doktor jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo.

Naime, ovaj je doktor napravio neviđenu štetu, odnosno nešto što će buduće generacije itekako osjetiti. Naime, on je već godinama unazad liječio žene od neplodnosti, što je zaista široko rasprostranjen problem danas. Vjerovali ili ne, koja god neplodna žena je došla kod njega, kroz par sedmica je zatrudnila. Zbog toga je on postao itekako popularan.

Cijeli proces je bio i više nego jednostavan. On je, umjesto sjemena od muževa i partnera njegovih pacijentica, svakoj ubrizgavao svoje sjeme. Da li možete da zamislite koliko čovjek mora da bude poremećen? Još uvijek nije poznato zbog čega je on to uopšte uradio, odnosno koji mu je bio motiv, ali se na kraju saznalo da je čak 17 pacijentica faktički ostalo trudno sa njegovim djetetom ili su rodile njegovo dijete.

Sve se otkrilo kada je jedna žena odlučila javno da progovori rekavši kako njeno dijete ne liči na njenog muža, ali što je još zanimljivije ni na nju. Kasnije je, kako kaže, se upoznala sa još dvije pacijentice koje su konstatovale isto, pa se na kraju izvukao zaključak da je doktor Konelly za to kriv, obzirom da su sve tri žene bile njegove pacijentice.

“NE mogu da vjerujem. Medicina je čudo. Nisam znala da se ovako nešto može desiti. Odnosno, jasno je da u suštini postoji mogućnost, ali nikada nisam mogla ni zamisliti da bi neko ko je položio Hipokratovu zakletvu. TO je bolesno.” rekla je ova pacijentica.