Savjeti

Riješite se MUHA jednom ZAUVIJEK: Potrebna vam je samo ova SMJESA (SAVJET)

Ako postoji išta što nas može uznemiriti tokom lijepih dana, onda je to sigurno pojava muha i ostalih insekata, naročito kada uđu u našu kuću ili stan, i neprestano nam se vrte oko glave, slijeću na hranu i druge stvari te iza sebe ostavljaju prljavštinu i bakterije.

Prema riječima stručnjaka, svaki put kada muha sleti na neko određeno mjesto, ona traži hranu, a ako vidi da to mjesto nije vrijedno truda, na njemu ostavlja svoju slinu.

Eksperti smatraju da muha radi isto kada leti na vaš tanjir s hranom i to rade jer nemaju zube, pa uz pomoć sline moraju malo sebi omekšati hranu, olakšati usisavanje i gutanje. Nije rijetkost da muha ostavlja izmet dok je na hrani. Ono što treba svakako znati je da muhe ostavljaju bakterije iza sebe, a u nekim zemljama muhe su i prenositelji bolesti poput proljeva, tifusa, kolere i mnogih drugih.

Naravno, postoji i način da se riješite ovih štetočina i otjerate ih od svoje kuće, a za to vam je potrebna jednostavna prozirna vrećica koju trebate napuniti do pola vodom, te je čvrsto vezati i objesiti ispred vrata koja su obično otvorena i kroz koja mislite da muhe najčešće ulaze. Zbog načina na koji im oči djeluju, muhe će od ove vreće misliti da je to paukova mreža, pa se zbog toga neće ni približiti, vjerujući da postoji opasnost tub za njih. Eksperti vjeruju da je ovo učinkovit način protjerivanja muha iz vašeg doma, a to dokazuju svi oni koji su isprobali ovu metodu.