Ricinusovo ulje i soda bikarbona: Liječi kataraktu, uklanja papilome i bradavice, podmlađuje kožu (RECEPT) – Pozitiv Media

Ricinusovo ulje i soda bikarbona: Liječi kataraktu, uklanja papilome i bradavice, podmlađuje kožu (RECEPT)

Veoma uspješno liječi čak 18 dravstvenih poblema, a to već svi imamo u svoim kućama, to je ricinusovo ulje i soda bikarbona.

Alergijski osip
Sastavite tri kašike sode bikarbone i jenu kašiku ricinusovog ulja, pa tu smjesu nanesite na vaše tijelo samo nekoliko sati prijenego krenete na tuširanje, samo saperite vaše tijelo mlakom vodom, gdje će alergijski osip nestati.

Gljivice
Pomiješajte 1 tbsp ricinusovog ulja i 1 tbsp sode bikarbone. S ovom mješavinom nanesite mrlju gljivice i ostavite je stajati pola sata, zatim isperite i osušite kožu. Saisti revceptom možete da mažete po modricama ili ako imate bolove u koljenima.

Nadraživanje očiju
Sastavite 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašike sode bikarbone. Nanesite na kapke i pustite da odstoji 20 minuta. Isperite vodom. Ova sastojak će umiriti iritaciju oka, te uklloniti tamne podočnjake oko očiju.

Katarakta
Utrlajvati kapke ricinusovim uljem svaki dan prije nego krenete na spavanja.

Pomlađivanje kože
Sastavite 1 kašiku ricinusovog ulja i 1 tbsp sode bikarbone. Masom masirajte vašu kožu oko 3 minute, pa nakon toga fino isperite kožu. Ovamožete da upotrebljavate za bilo kakve iritacije kože, kao što su ujedi komaraca i insekata, za pomlađivanje kože vrata i za uklanjanje papiloma s kože. Želite kvalitetniji učinak za vašu kožu, smjesu lagano masirajte i pustite da odstoji 20 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom.

Dajemo vam napomenu da nikada ricinusovo ulje ne nanosite na vašu kožu u toku dana, jer se nesmije doći u kontakt sa suncem. UManjit ćete rast bradavica na vašem tijelu, ako koristite ovu smjesu.

Bol u leđima
Pomješati natrijev bikarbonat i ricinusovo ulje, a zatim lumbalni dio premazati ovom smjesom. Bol koja je bila odma će da nestane.

Bol u uhu
Samo nekoliko kapi ricinusovog ulja će da umaji vaše bolove u uhu.

Gubitak kose
Na tjeme nanesite ricinusovo ulje i masirajte pet minuta. Poslije toga, operite kosu.

Izvor : Lifestyle Dom.info

Leave a Reply