Home Novo RHMZ izdao novo upozorenje, Srbija na udaru narandžastog alarma: Stižu jaki pljuskovi,...

RHMZ izdao novo upozorenje, Srbija na udaru narandžastog alarma: Stižu jaki pljuskovi, grad i grmljavina, a ovaj dio zemlje će prvo pogoditi

162
0

RHMZ je danas izdao upozorenje Srbiji o lokalnom pojavljivanju grada, grmljavine i jakih kiša. Sajt navodi da je sjever zemlje izdao upozorenje za narančasti meteorološki alarm, što znači da bi vrijeme moglo biti potencijalno opasno.

RHMZ je u priopćenju naveo da će na području Srbije biti nestabilno vrijeme do kraja dana s grmljavinom i jakim nevremenom. Lokalne pojave grada i visoke oborine očekuju se lokalno, osobito na sjeveru. Prema internetskim stranicama RHMZ-a, narančasti meteorološki alarm znači da postoje opasni vremenski uvjeti i da se očekuje da će takav intenzitet stvoriti materijalnu štetu i ugroziti životinje i ljude.

– Trebalo bi se redovito informirati o detaljima metroloških uvjeta koji se očekuju, trebate biti svjesni rizika i vrlo oprezni. Slijedite savjete nadležne državne službe, stoji na internetskoj stranici RHMZ-a. Sutra će biti malo toplije i promjenjivo oblačno vrijeme na teritoriju Srbije, i tako će se vrijeme čuvati do jutra na istoku i sjeveru, a ponegdje i popodne u brdovitim i planinskim područjima kratkotrajnih oborina i oluja.

Vjetar će biti južni i jugoistočni, umjeren i slab.

Najniža temperatura zraka bit će 12 do 17 stupnjeva, dok će maksimalna temperatura biti 25 do 28 stupnjeva. Sutra, također u Beogradu, bit će nešto toplije i promjenjivije, kratkotrajne oborine ujutro i prije podneva, a oluje s grmljavinom, popodnevno sušenje s dužim sunčanim razdobljima.

Očekuje se vjetar slabog intenziteta, i zahvatit će jugoistok i jug. Najniža temperatura zraka je oko 16 stupnjeva, a oko 27 stupnjeva najviša temperatura. U Srbiji će u sljedećih sedam dana biti toplo i pretežno sunčano s najvišom temperaturom od 28 do 32 stupnja, a očekuje se samo nekoliko pojava kratkotrajnih kiša s grmljavinom i lokalnog razvoja oblaka, uglavnom u planinskim područjima.

Što se tiče zemalja iz regiona, slično vrijeme očekuje se kao i u Srbiji, uz eventualnu diferenciju u nekoliko stupnjeva.

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..