Priča o Lucy Humphrey, ženi koja je bolovala od lupusa i trebala je transplantaciju bubrega, izuzetno je inspirativna i vrijedna pažnje. Nakon 15 godina borbe s lupusom, njeni bubrezi su otkazali, i bila je očajna potrazi za donatorom. Neočekivano, njen doberman po imenu Indi je na plaži pokazao neobično ponašanje prema nepoznatoj ženi. Taj susret je na kraju doveo do otkrića da je Indi osjetio podudaranost između te žene i Lucy. Unatoč nevjerojatno malim šansama od 1 prema 22 miliona, ispostavilo se da je Indi bio u pravu. Zbog njegove intuicije, Lusi je doživjela čudo i spašen joj je život.

Posebno je zanimljivo što je Indi uspio prepoznati Katie James, četrdesetogodišnjakinju koja je bila donator na listi. Ispostavilo se da je Katie savršeno kompatibilna za Lucy. Katie je primijetila Lusyn nevjerojatan oporavak nakon transplantacije, što je jedan doktor nazvao “božanskim činom”, dok se drugi s time nije složio. Bila je očigledno sreća da je Indi otkrio miris Katie na plaži, jer bez toga, idealni donor možda nikada ne bi bio otkriven.Indijevi instinkti su sugerirali da je Katie suosjećajna i velikodušna osoba koja je bila spremna pomoći, kao da je poslana od viših sila upravo za Lucy. Taj susret je sve promijenio. Kad je Lucyina partnerica Enid odbila ponudu da piju zajedno, jer nije smjela zbog dijalize, Katie je otkrila da čeka transplantaciju bubrega. Na iznenađenje svih, Katie je rekla da se nedavno prijavila kao donator bubrega.

Nakon niza testova, otkriveno je da se savršeno podudaraju – ključno otkriće za Katie, koja je trebala kompatibilnog donatora zbog lupusa. Liječnik je objasnio da je vjerojatnost ovakvog podudaranja bila samo 1 prema 22 miliona, što je bilo ključno za uspješnost dijalize.Lupus, bolest koja uzrokuje upalu u različitim dijelovima tijela, naglašava važnost pronalaska odgovarajućeg donatora. Obje žene su podvrgnute transplantaciji bubrega u Univerzitetskoj bolnici Walesa u Cardiffu 3. listopada 2022. godine. Operacije su uspješno obavljene, a Lucy se potpuno oporavila i nastavila sa svojom svakodnevnom rutinom. Sve to duguje svom psu Indiju, koji je omogućio ovaj čudesan ishod.