Gabrijel Nagi izašao je 1987. godine iz kuće jednog popodneva i nakon toga se više nije vraćao. Žena i dvoje djece proveli su godine da saznaju šta mu se desilo, ali uzalud.

Bio je sretan čovjek. Kad se otišao provozati, žena je odlučila da mu napravi večeru, misleći kako će se on ubrzo vratiti. Počela se brinuti nakon nekoliko sati, zato što joj se nije javio. Policija je nedugo nakon toga objavila kako su pronašli njegov zapaljen auto. Ipak, rekli su joj i da nisu pronašli Gabrijela u blizini. Sama je započela potragu nadajući se da će ga jednog dana ponovo vidjeti.

Policija je otkrila u međuvremenu da je on sa računa podigao nešto novca oko 160 km daleko od kuće. To je porodici dalo nadu, a stariji policajac koji je ovaj slučaj preuzeo, obećao je da će dati sve od sebe kako bi otkrio šta mu se desilo. U potrazi je potrošeno dosta resursa, ali se sve više doimalo da se nikad neće završiti.

Ali, ubrzo je policajac naletio na nešto što mu je privuklo pažnju. Naime, otkrio je da u zdravstvenom sistemu Australije stoji kako se Gabrijel nedavno operisao. Isto tako, ime je promijenio u Ron Sonders.

Pronašli su ga živog i zdravog u gradu oko 1.600 km udaljenom od mjesta gdje je živio ranije sa porodicom. Policajac ga je nakon ove informacije, nazvao telefonom da sazna da li je riječ o istoj osobi.

Ron je pojasnio kako je bio godinama zbunjen svojim životom i kako mu se sve doimalo nejasnim, a potom su se dogovorili naći.

Preporučujemo
Loading..