Jedan dječak koji dolazi iz đurđevačkog područja doveo je ne tako davno jednu maloljetnicu (mlađu od njega) u svoj porodični dom s kojom je redovito održavao sek*ualne odnose, a roditelji ne samo da su mu to dopustili, nego su često i gledali njihove akcije i klimali ponosno glavom.

Čak je mlada i rodila nedavno i nakon što je sve stiglo u Centar za socijalni rad, sudstvo se također pridružilo i preuzelo ovaj slučaj. Protiv roditelja je podignuta sada optužnica.

“Sumnjamo da su u junu 2017. godine u Đurđevcu, kao roditelji djeteta, znajući da nije navršio 16 godina života, dopustili svom sinu kako bi ostvario život s maloljetnicom, da dovede nju u njihovu kuću, gdje je radila pretežno kućne poslove, dok je njezin sin S njom redovno održavao sek*ualne odnose i nerijetko pred očima ostalih članova porodice” – kažu tužitelji.

Njegovog je oca ispitivalo Državno odvjetništvo Hrvatske i on se branio tada šutnjom, ali je prethodno potvrdio da im je ta djevojčica došla u kuću 2017. godine, i da ona i njegov “sinčina” imaju svoju sobu u kojoj su živjeli zajedno, te da je u međuvremenu, 2018. godine, ona rodila i dijete njegovog “najslađeg unuka.”

“Moj sinčina. Moj ponos. Dobio sam najslađeg mogućeg unuka. Ponosim se njime. Moj sin je zmaj. Tata ga je dobro naučio. Kada vidim kako nevjesta stenje na kauču u dnevnom boravku ili na njihovom krevetu, srce mi poraste, suze mi krenu na oči. To je moj sin.”

Na pitanje da li je on kada imao neke fantazije da proba šta sa svojom “snajkom” on je ljutitlo negirao to

“Ne pada mi na pamet, ne bih nikad to uradio. Ja imam svoju slatku ženicu, lubenicu. Rodila mi je sedmero djece, ali možda bude i osmo. A svom sinu ne bih nikad pokvario tako dobru vezu. Uostalom, nisam ja kao oni monstrumi koji zlostavljaju maloljetnice.”

Navodi se u izvještaju da je zatrudnjela nakon što je došla u njihovu kuću. I njegova je žena, majka dječaka, branila se šutnjom. Tužitelji za roditelje koji imaju sedam djece traže uvjetne zatvorske kazne.

Izvor: Dnevni Avaz

Preporučujemo
Loading..