Proslavljena glumica Neda Arnerić smrtno je prekinula svoj život u dobi od 67 godina. Prema Telegraf.rs-u, nju je za blagovaonskim stolom pronašao njezin brat. Bez znakova ikakvog nasilja.

Na licu mjesta su policajci i osoblje hitne pomoći. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.

Neda Arnerić rođena je bila 15. jula 1953. u Knjaževcu i imala je veoma bogatu glumačku karijeru. Njezin prvi film iz 1966. godine “San” učinio je Nedu velikom zvijezdom Jugoslavije. Tokom godina njezina popularnost je rasla, a svojim glumačkim sposobnostima zadivila je cijelu Jugoslaviju.

Ona je ostvarila zapažene uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Varljivo leto ’68”, “Ispravi se, Delfina” i još mnogo toga. Glumila je i u mnogim talijanskim filmovima.

1977. godine za ulogu Delfine u filmu “Ispravi se, Delfina” redatelja Aleksandra Đurčinova nagrađena je “Srebrnom arenom” na pulskom filmskom festivalu, kao i nagradom “Carica Teodora” na Niškom festivalu scenskih umjetnosti. 1980. diplomirala je historiju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Osvojila je “Zlatnu arenu” na filmskom festivalu u Puli (1988.) za ulogu u filmu “Halo – praznik kurvi”, redatelja Lordana Zafranovića.

Neda Arnerić bila je u braku s Dejanom Karaklajićem, glumcem Radeom Markovićem i liječnikom Miloradom Mesterovićem. Milorad Mešterović (63) preminuo je prošle godine nakon duge i teške bolesti. Bio je Nedina velika podrška, a kad je glumica prije četiri godine pala s terase svog stana, Milorad je bio onaj koji ju je vratio nazad u žive i dao snagu za borbu.

Na kraju, ispred naše redakcije – Počivaj u miru i iskreno saučešće porodici i prijateljima.

Preporučujemo