Novo

Regija u suzama: Dva dječaka se utopila u jezeru, dok su se roditelji igrali u plićaku – Majka dreči od muke, pukla k’o kokica

Jedna zaista strašna vijest obišla je jučer čitavu Srbiju, ali i sve ostale države u regiji. BUkvalno u zadnje vrijeme ne može proći ni jedan dan da se ne dogodi neka tragedija gdje mladi ljudi stradaju, ili čak djeca kao što je to slučaj ovdje. Naime, u jezeru Očaga kod Lazarevca jučer su živote izgubila dva dječaka, dva brata starosti 5 i 7 godina.

Došli su na jezero na kupanje skupa sa svojom majkom i očuhom koji su se za to vrijeme igrali sa bebom u plićaku, dok su dječaci otišli u malo dublji dio jezera, gdje su se na kraju utopili. Roditelji, kada su primjetili da nema dječaka, odmah su počeli da dreče i zapomažu, dozivajući u pomoć bilo koga da spase dječake. U potragu su se uključili i zaposlenici sportsko – rekreativnog centra Kolubara, kao i ostali kupači koji su u tom momentu bili prisutni tu.

Najprije su tražili po plaži, a poslije 15 minuta su tijela bila pronađena u blizini mjesta gdje su se kupali. Plutali su jedan pored drugog, i nisu davali znakove života. Izvučeni su na obalu, a medicinari koji su došli kolima hitne pomoći su bezuspješno pokušali da ih reanimiraju.

Vrlo brzo je stigla i policija kao i tužilac, te je obavljen uviđaj. Razgovarali su i sa roditeljima koji su bili u potpunom šoku, a jezerom su odjekivali stravični krikovi majke. Dragana M. ostala je neutješna i konstantno je ponavljala da je ona kriva jer je samo na jedan trenutak okrenula pogled jer se igrala sa bebom u plićaku.