Ovih zadnjih nekoliko dana, sedmica i mjeseci, niko od nas, a naročito žene, nije mogao voditi na pravi način brigu o svojoj kosi, obzirom da do skora nijedan frizerski salon nije bio otvoren.

To je za epilog imalo činjenicu da sada svi imaju ogromne probleme sa svojom kosom. Dosta ljudi je uočilo da im je kosa sada mnogo lošija, mnogo nezdravija i da uopšte ne izgleda onako kako treba. Mnogi su zato bili primorani da u svojim kućnim uslovima nauče da kako tako njeguju svoju kosu.

Kada već pričamo o ljepoti i zdravlju, ne možemo nikako, a da ne pomenemo kokosovo ulje koje je zapravo jedno od najefikasnijih prirodnih sredstava kada je se radi o ovoj tematici jer ono ima ogromne prednosti za zdravlje, jako je pristupačno, nije pretjerano skupo i potpuno je prirodno. Ovo se ulja inače pokazala jako korisnim i u kozmetičkoj industriji, zbog čega je ono sastavni dio mnogih preparata za njegu lica, ruku, tijela, ali ima i sjajne efekte na kosu, i to već nakon samo nekoliko tretmana. Kako biste svoju kosu napravili ponovo glatkom i mekanom, trebate napraviti masku od meda i kokosovog ulja.

Trebate uzeti jednu posudu i dodati tu dvije velike kašike hladno cijeđenog ulja od kokosa, zagrijati to u mikrovalnoj. Potom dodajte dvije kašike meda i onda sve to lijepo izmješajte dok se sastojci ne sjedine. Potom nanesite dobiveni produkt na svoju blago navlaženu kosu i ostavite da stoji barem 40 minuta. Potom kosu operite pod tušem upotrebom običnog šampona. Ovu masku trebate barem jednom sedmično da stavljate i već nakon nekoliko sedmica ćete primjetiti sjajne rezultate.