Apsolutno sve majke u Srbiji, pa i u regiji, imaju nešto što je zajedničko i što važi za sve njih, nešto po čemu su prepoznatljive i što bukvalno dijete očekuje da će čuti gdje god i kog koga ono otišlo. Ni muževi ne prolaze ništa bolje.

Da li se sjećate čuvene replike Vesne Trivalić u “Munjama” dala vrlo zanimljiv odgovor na pitanje “kako si?”: “Da se ti sine nosiš malo u piz*u materinu, po ceo dan ja perem, ja peglam,..”.

Eh, baš u takvim momentima je definitivno najbolje da ste sami u kući jer inače postaje sprdanja i predmet zadirkivanja među društvom, što će potrajati sigurno nekih mjesec dana (ako imate sreće) ili dok se ne desi nešto još brutalnije.

Ali, možemo dijagnosticirati neke itekako često korištene rečenice, koje su se sigurno svima urezale u djetinjstvu u sjećanje. Ovo su rečenice koje kaže svaka srpska majka, ili majka sa Balkana uopšte:

“Dok si pod mojim krovom, moraš da radiš kako ja kažem”

Automatski nakon ove rečenice gubiš apsolutno svako pravo glasa. Bukvalno moraš da šutiš i da radiš kako ti ona kaže inače rizikuješ da dobiješ oklagijom po glavi ili gumenim rukavicama po zadnjici. Onda si doduše sam svoj čovjek, iako realno ne znaš pošteno ni jaje da skuhaš. Tada veoma često obučeš nešto totalno besmisleno kao Miljana Kulić ili Jelena Krmeljuša, i sramota te i stid kada se takav pojaviš negdje u javnosti. Jedeš samo ono što ima u frižideru i ko ti je kriv što si jedan nesposobni tinejdžer bez posla i kulinarskog umijeća.

Preporučujemo