Prema pisanju medija, osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić prebačen je u četvrtak 11. jula u bolnicu jer mu je pozlilo tokom posjete njegove supruge, nakon čega je dobio specijalistički pregled.

Nakon ispitivanja, vraćen je u pritvorsku jedinicu u Scheveningenu gdje se i danas nalazi u ćeliji od četiri hladna zida.

Njegov sin, Darko Mladić, kaže da je dan prije posjeta osuđeni ratni zločinac osjećao “probleme koje nije mogao podnijeti”.

“Oko podne mu je naglo pozlilo, pa su pozvali liječnika koji ga je odmah poslao u bolnicu gdje je proveo noć. Sve je to bilo vrlo zbunjujuće i bili smo jako zabrinuti, jer nismo bili informirani o tome što se tačno događa”, rekao je Darko Mladić.

Dodao je kako su liječnici bili usredotočeni na srčani pregled, da su uspjeli ublažiti bol, nakon čega je vraćen iz bolnice. Međutim, problemi su se jučer ponovno vratili.

Kaže kako će ponovno tražiti i inzistirati na njegovom boravku i liječenju u Srbiji.

“Iako još nismo uspjeli u njegovom tretmanu u Srbiji, ne odustajemo, ponovno ćemo tražiti liječenje u našoj zemlji. Moj otac je to zaslužio kao veliki heroj ancije. Sada imamo novi prijedlog i ova priča je još uvijek otvorena. Nije to pošteno uopšte. Jer da vidite uslove u kojima veliki Srbin, moj otac, boravi ovih dana – to ni pas ne bi podnio. Nije ni čudo što mu je zdravlje narušeno.”, rekao je sin Ratka Mladića Pinku, dodajući kako je “zabrinut” jer “Haaški sud nije od povjerenja kada su u pitanju zdravstveni problemi i problemi zatvorenika tamo.

Izvor: Radio Sarajevo

Preporučujemo
Loading..