Zanimljivosti

Radoslavu u bašti rodio CRNI PARADAJZ! Ma niko ne sme da ga proba, kad ga je rasekao, ostao u ČUDU! Nećete verovati svojim očima…(FOTO)

U današnje vrijeme bukvalno je sve moguće, naročito što se tiče voća i povrća. Nekada davno na ovom području u januaru mjesecu nismo mogli imati paradajz, ali s napretkom tehnologije imamo i jagode za novu godinu, što je postalo sasvim normalna stvar.

ALi, da se nešto čudno događa, pokazuje i situacija kada imamo gljive od 5 kilograma, a koje inače ne bi trebale biti teže od 20 grama, ili papriku od kilograma i pol.

Sve je danas modificirano i da je svakim danom sve išlo u drugom smjeru imamo sve novije dokaze. Danas vam predstavljamo priču koja nam stiže iz Srbije, gdje se zadnjih mjeseci događaju vrlo neobične stvari. Danas pričamo o paradajzu koji spada u vrlo zdravo voće, a može se upotrebljavati na više načina, a najzdraviji je kada se konzumira sirov u obliku salate.

Ali, jeste li ikada vidjeli žut ili čak crn paradajz? Danas vam donosimo upravo takvu priču iz Šumadije, gdje je u vrtu gospodina Radoslava Ćatića iz Masloševa nikao crn paradajz, što je skroz čudno za ovo područje.

“Sadnice crnog paradajza dobio sam od svoje rođakinje Slađe, pa sam ih posijao i hvala Bogu lijepo je djelovalo. Susjedi se šale i kažu da je ovo zapravo patlidžan, ali varaju se, ovo je ekstra crn paradajz, koji samo ima drugačiju boju kože.” 

Ljudi prosto ne žele probati kao da se boje, ali, paradajz je izvrsnog okusa, veoma sočan i jednako zdrav kao i onaj klasični koji je crvene boje. Radoslav kaže da ne vidi razlog zašto to uopće ne bi čovjek trebao probati? Čak razmišlja da započne s većom proizvodnjom ovog paradajza.