Novo

“RADIJE BIH DA JE MRTAV, NEGO DA ŽIVI SA OCEM. JA SAM POBEDILA”: Majka iz Velike Britanije obesila sina (7) – Ono što je rekla na suđenju skamenilo javnost

Lesley Speed (44) koja je iz Velike Britanije sada čeka iznošenje presude, a vrlo vjerovatno joj prijeti doživotna kazna zatvora.

Evo o čemu se radi.

Slučaj koji je zgrozio ne samo Britaniju, već cijeli svijet prošle godine jeste svakako slučaj Lesley Speed koja je ubila svog vlastitog sina, malenog Archiea (7). Kako se ispostavilo, ova majka iz pakla je objesila dječaka šalom, a onda mu na lice stavila jastuk kako bi se dodatno uvjerila da mališan više ne diše. Kako se pretpostavlja, razlog je činjenica da nije htjela izgubiti starateljstvo nad malcem. Naime, samo 7 dana prije ovog užasnog čina ona je svom bivšem mužu Mathew Springsu poslala pismo gdje je napisala kratko i jasno: “Nadam se da ćeš znati živjeti sa ovim bolom do kraja svog jadnog života.”

Inače, tijelo malenog dječaka pronašao je novi Lesleyin partner Darren Jones. Ona ga je ubila na dan kada je bilo zakazano ročište na sudu oko razvoda. Inače, Jones je pronašao i Lesley u kupatilu, svu krvavu, koja je očito pokušala da se ubije, ali je hitnom intervencijom njen život ipak spašen – rezovi nisu bili previše duboki.

Kasnije je na sudu ona sve mrtvo hladno priznala, bez sekunde premišljanja ili nekog kliše plakanja. Ali njena izjava je zato u potpunosti skamenila i totalno šokirala sve prisutne, pa tako i cjelokupnu javnost koja je to čula.

“Jeste, ubila sam ga. Vlastitog sina. Šta sam drugo mogla. Bolje mrtav nego u rukama tog monstruma, mog bivšeg. On je mislio da će me pobijediti, prevario se. Ja sam njega pobijedila. Ali, ja odbijam prihvatiti to što svi tvrde da sam loša majka. Ja sam to uradila teška srca. Moj sin me je to zamolio. Sam je rekao ‘Mama možeš li me ubiti, neću da živim bez tebe’, a ja sam mu ispunila želju. Da li me to sada čini lošom majkom?” zapitala se Lesley, a svi su je gledali blijedo.