Jedna saudijska aviokompanija nedavno je imala izuzetno neobičnu situaciju. Tačnije, morao se vratiti ubrzo nakon što je avion poletio i vratio se jer je jedna putnica zaboravila svoje dijete, bebu, na aerodromu.

Naime, lokalni mediji objavili su videozapis na kojem se jasno vidi glas pilota koji traži dozvolu kontrolora leta da se vrati na aerodrom u Jaddi.

Konkretno, pilot je rekao da je jedan putnik zaboravio dijete u čekaonici i da se moraju vratiti po dijete i odbio je nastaviti putovanje dok se ne pobrine za dijete.

Kasnije mu je kontrolor leta omogućio povratak na međunarodnu aerodrom kralja Abdullaha Aziza.

Operator je rekao da je ovo za njih potpuno nova situacija i da se mogu vratiti u zračnu luku.

Inače se dogodilo na letu iz Jadda koji putuje u Kuala Lumpur. Ubrzo su i drugi putnici stigli na društvene mreže kako bi podijelili mišljenje o kompletnoj situaciji, neki su pohvalili reakciju pilota i njegovu reakciju, dok su drugi osudili majku koja je zaboravila dijete.

Inače, valja napomenuti da se ovako nešto nikada nije vidjelo i da se neobična situacija potpuno okrenula protiv vozača aviona.

Inače su takve situacije vrlo složene jer je to zračni prijevoz mnogo složeniji od kopnenog prometa.

Inače, još nije jasno zbog čega i kako se uopšte desilo da je ova, neimenovana, majka uspjela zaboraviti dijete, svoju vlastitu bebu, na aerodromu. Ali je zato sve svoje kofere ponijela, i ništa od šminke i odjeće nije ostalo.

Kako vi komentarišete ovo?

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo