Pušači, uz OVE namirnice možete očistiti vaša pluća ZAUVIJEK: NIste ni znali da ih IMATE u kući(SAVJET) – Pozitiv Media
Zdravlje

Pušači, uz OVE namirnice možete očistiti vaša pluća ZAUVIJEK: NIste ni znali da ih IMATE u kući(SAVJET)

U današnjem teksu ćemo ponovo o zdravlju, koje je trenutno veoma bitno. Ali, za razliku od koronavirusa, o kojem skoro uvijek pišemo, danas ćemo više govoriti o pušenju.

Jako je dobro poznato da kod pušača najprije stradaju pluća, što je sasvim očekivano. Naime, od onkološkog oboljenja pluća godišnje umre jako puno ljudi, kako kod nas, tako i u svijetu, ali to očito nije još uvijek dovoljno jasan signal da ljudi prestanu pušiti. Zdravlje pluća je danas naročito važno obzirom na sve što se dešava sa virusom koji hara svijetom i zbog posljedica koje on ima na organizam. Zbog toga je jako važno, da ovo vrijeme obavezno provedete u izolaciji, te da to vrijeme iskorisite da svoja pluća dovedene u red – i to potpuno prirodno.

Sok od brusnice je veoma zdrav i ako ste u mogućnost trebali bi ste svaku noć popiti barem po jednu čašu ovog soka čime bi ste pročistili svoje bronhije. Premda je grejpfrut trenutno među skupljim voćkama, ipak bi ste trebali gledali da pojedete barem tri komada sedmično, jer će to da umanji šansu da dobijete neko maligno oboljenje.

Đumbir je također među mandatornim namirnicama koje u ovom periodu treba konzumirati u što većoj količini jer on može očistiti kompletan respiratorni trakt od cigara, i to za samo jedan dan. Crveni luk je također izuzetno bitan i preporučuje se redovno konzumiranje jer on u sebi ima ogromnu količinu antioksidanasa koji su veoma dobri za vaša pluća.

I na kraju, trebate svaki dan piti barem dvije čaše soka od mrkve koji će da iščisti potpuno vašu krvnu sliku, pa samim time i pluća.

Da li ste vi pušač?