Novo

PUCALI GROMOVI, OLUJA TUTNJALA GRADOM – LJUDI BJEŽALI U KUĆE: Objavljeni potresni prizori nevremena, SVE JE UNIŠTENO

Ova godina otkako je krenula nije nam donijela ništa lijepo. Prije početka ove godine dobili smo vijest da se pojavio neki virus u Kini i u najgorim snovima nismo mogli sanjati da će on doći do nas i prouzrokovati sve ovo.
Iako smo u maju mislili da smo imali sreće sa virusom, prevarili smo se se jer od početka juna kako smo popustili mjere virus i broj zaraženih je odjednom skočio i već imamo alarmantnu situaciju.

Ono što je također bilo izgledno jeste da smo do prije mjesec dana mislili da je jesen a ne ljeto, i skoro svaki dan smo bili svjedoci pljuskova, grmljavina, kiše ali i nevremena.

Ni ovog puta nevrijeme nije zaobišlo planetu, ali ovog puta je pogodilo malo sjevernije od nas i to glavni grad Rusije, Moskvu.
Ovo nevrijeme je pogodilo to područje na prelazu sa utorka na srijedu i vjetar je iščupao čak 51 stablo, i nekoliko područja je bilo bez energije.
Uprkos nevremenu aerodromi su radli po ustaljenom režimu a moskovske službe su proglasile vanrednu situaciju i upozorile na grmljavinu, jak vjetatr i obilnu kišu.

Vaš komentar?