Novo

PRVO PITAJU ZA NACIONALNOST PA DELE POMOĆ! Ako si Srbin… Crveni krst Hrvatske U CENTRU SKANDALA! OBJAVLJEN I DOKAZ (VIDEO)

Sigurni smo da ste svi već sigurno do sada čuli za strašni zemljotres koji se dogodio prošle sedmice u Hrvatskoj, odnosno u Petrinji koja se nalazi u centralnoj Hrvatskoj,

U tom zemljotresu stradalo je čak 5 osoba, a od toga 2 djece. Uz to, skoro pola grada bilo je sravnjeno sa zemljom, a gradonačelnik Petrinje kazao je da će oporavak sigurno trajati više godina, obzirom da je ovo ionako jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj. Zemljotres je bio inače jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali i koliko je stvarno bio jak dokazuje činjenica da se osjetio itekako i u okolnim zemljama.

Inače, od tog dana pomoć pristiže iz svih dijelova Hrvatske, ali isto tako i iz zemalja iz susjedstva. Recimo Srbija je donirala 1 milion eura finansijske pomoći, a pored toga dosta slavnih ličnosti se priključilo ovoj donaciji.

 

Crveni krst zbog čitave ove situacije ima pune ruke posla, a pomoć u parama, odjeći, hrani i drugim stvarima pristiže iz čitave regije, pa tako volonteri rade bukvalno 24 sata. Romana Igeljić, jedna od volonterki Crvenog krsta na Baniji je napravila totalno dar-mar na društvenim mrežama, obzirom da je izjavila da Crveni krst uvijek prije uručivanja pomoći najprije traži ličnu kartu osobe, pita za nacionalnost, a onda preuzima i dijeli dalje pomoć – što je bukvalno van pameti.

Ogromna je gužva, obzirom da svi nastoje da se uključe i da nekako pomognu kako god mogu, a premijer Hrvatske Andrija Plenković kazao je da se sada itekako treba čuvati raznih prevara i zloupotreba koje su, nažalost, moguće.

Jako je velika gužva, jer se svi nastoje uključiti i pomoći na bilo koji način, a premijer Andrej Plenković je izjavio da se sada treba čuvati prevara, jer će biti jako puno zloupotreba na svim mogućim nivoima.