Srbija ne pamti kada je posljednji put bila u ovakvoj krizi. U posljednjih 10 dana se ova kompletna situacija oko ovog virusa i pandemije pokazala kao veoma opasna odnosno kritična, i nimalo bezazlena.  Isto važi i za cijelu regiju.

Cijeli svijet se bacio sada u duboko razmišljanje, svi se pitaju kako dalje, šta će uopšte da se desi sutra?

Svi govore kako je najbolje pridržavati se savjeta doktora i poštovati uvedene mjere i propise koje su u međuvremenu uvele skoro sve zemlje svijeta. Ali u zadnjih par dana je, uprkos postavljenim mjerama, preminulo 3 ljudi, što znači da je situacija i više nego alarmantna.

Dočekali smo eto nažalost na kraju i to da je ovaj smrtonosni virus pogodio i sami politički vrh Srbije. Naime, otkriveno je da je Branislav Blažić, političar i generalni sekretar Ministarstva zaštite okoliša pozitivan na ovaj virus.

On je inače rodom iz Kikinde koja je jedno od žarišta ovog virusa, jer mnogi građani iz ovog dijela Srbije žive i rade u Italiji. Mnogo ih je nedavno došlo iz italijanskih gradova, naročito Milana, a sada su očekivano svi u strahu i panici jer je dosta njih bilo u kontaktu sa ovim političarom. Momentalno su Blažića transportovali na infketivnu kliniku u Beograd gdje je sada pod konstantnim nadzorom. Od danas se zbog toga sve sjednice Vlade Srbije održavaju u Menamijinoj ulici, umjesto u Palati pravde.

Vidljivo je i to da većinom od ovog virusa obolijevaju srednjovječni i stariji muškarci, žene u mnogo manjem broju, dok recimo djeca skoro nikako, srećom. Zbog toga se dobro pripazite i ne izlate bez prijeke potrebe van svog doma.

Preporučujemo