Novo

PRVE SLIKE SA MJESTA TRAGEDIJE: U stanu pronađena tijela MUŠKARCA I ŽENE, OTKRIVEN IDENTITET

Danas su bila pronađena dva beživotna tijela jednog starijeg para negdje prije podneva u jednoj zgradi u Ulici Jovana Ilića 93 na Voždovcu, a u ovom momentu nema konkretnih podataka je li ovdje riječ o nasilnoj smrti ili ne.

Prema aktuelnim infosima s lica mjesta, riječ je o Jovanu P. koji je imao 80 godina i Danici P. koja je imala 83 godine. Čini se da su vjerovatno veoma davno preminuli, jer se iz njihovog stana koji se nalazi u prizemlju zgrade, gdje su ih kasnije pronašli, mogao osjetiti veoma neugodan smrad koji se širio hodnikom.

Žena koja je umrla bila je već godinama dementna, dok je muškarac godinama imao ogromnih problema sa srcem.

“Bili su to vrlo normalni i jako dragi ljudi, simpatični penzioneri koji su živjeli sami. Nije bilo nikakvog razloga za ovako nešto, Jovanu sam vidio prije nekih 15-ak dana” – kazao je za “Blic” komšija iz zgrade.

Odmah nakon poziva, pripadnici policije izašli su na mjesto događaja i u ovom momentu se provodei uviđaj, ali za sada još uvijek nema nikakvih indicija da je riječ o nasilnoj smrti.

Prema stanarima zgrade, iako su oboje bili veoma bolesni, uvijek su bili zajedno i nisu se odvajali jedno od drugog. Žena je godinama već bila dementna, ali uvijek je imala veliku podršku svog muža koji joj je davao lijekove i koji se brižno brinuo o njoj. Mnogi ljudi koji su ih poznavali mislili su da je moguće da je jedno od njih umrlo od tuge za drugim. Šta se doista dogodilo saznat ćemo vjerovatno tek nakon policijske istrage.