Novo

Prve bračne noći Stana mu PRIZNALA da voli Petra: Ono što je Milovan zatim uradio i danas se prepričava!

Još jednu nevjerovatnu priču vam donosimo u nastavku današnjeg članka, a u moru istih, vjerujemo da ovako nešto slično do sada niste imali priliku da pročitate, jer ovo je jedna jedinstvena priča, koja se desila jako davno, a koju je poznati srpski pjesnik i pisac, Nedeljko Popadić, zabilježio. Riječ je o priči koja se odnosi na junaštvo, viteštvo i čast.

Inače, kao i većina i mi smo navikli na to da riječ vitez uvijek vežemo za hrabrost i junaštvo, a priča koju vam u nastavku donosimo se navodono desila u mjestu u okolini Plava u Crnoj Gori, koja govori o junaku i čovjeku velikog srca, po imenu Milovan, koji je uradio nešto što bi vjerujemo danas malo ko uradio, a njegovo razmišljanje tada išlo je dosta ispred vremena u kojem je on tada živio. Popadić je između ostalog napisao sljedeće:

“Bila jednom jedna Stana. Bio jednom jedan Petar. Bilo je to pre sto godina. Ali Stanu nisu namenili Petru. Namenili su je njeni drugom. Milovan se zvao i dođe dan da se Stana uda za Milovana. Puče puška. Natoči se vino. Zapevaše svatovi, pojedoše, popiše i pade noć. Ona prva, bračna, najlepša.” Tada se Milovan skinuo i legao je u krevet, dok je Stana sjedila na stolici i gledala ga. On ju je pozvao da dođe kod njega, a onda je ona rekla kako nešto mora da mu kaže. On je prvo pomislio da je ona uradila nešto što nije trebala, ali da bez obzira i na to da će on njoj da oprosti i da neće dozvoliti da bilo ko sazna o tome. Ostatak teksta pročitajte ovde.