Dea Đurđević konačno je dala prvi put od strašne nesreće svoju izjavi, nekoliko sedmica nakon što joj je kamion u prolazu otkinuo ruku, koju je prof. dr. Marko Bumbaširević uspješno zašio.

“Puno hvala stručnjacima VMA, liječnicima i tehničarima iz sobe za šok. Hvala vam što ste mi pomogli da prebolim te najteže dane i što ste bili profesionalni, prijateljski i zabrinuti za mene. Ovo je moja jedina publikacija i izjava do sada. Nisam se osvrnula na nesreću.” reče Dea

Podsjetimo vas još jednom, Dea je u utorak, 26. marta, ujutro s VMA prebačena u Klinički centar, na Odjel za ortopediju.

Dea je operirana, podsjećamo 7. februara, odmah nakon teške nesreće, i prof. dr. Bumbaširević je nakon uspješne operacije isključivo za Telegraf.rs podijelio radosne vijesti o tome da je operacija prošla onako kako treba.

Telefonom je kontaktirao ekipu “Telgrafa” čim je izašao iz operacijske dvorane, a da se nije ni presvukao. Iako je jedva stajao na nogama, liječnik je zvučao zaprepašteno što je ova teška operacija uspjela tako savršeno.

“Mrtav sam, umoran sam, krvav, znojav, ne mogu se čak ni presvući. Savršeno smo spojili ruke. Naravno, morat ćemo to detaljno pratiti, ali očekujemo da će je inače moći koristiti. rekao je Dr. Bumbaširević.

Kako je Deina operacija bila teška i komplicirana, Dr. Bumbaširević i ostali liječnici su morali raditi anastomozu krvnih žila (prirodnu ili umjetno stvorenu vezu između šupljih struktura u ljudskom organizmu).

Operacija je prošla supe, a zajedno s prof. Dr Bumbaširević su tu još bili, prvi pomoćnik Čedomir Vučetić, pomoćnik Palibrk, dr. Petrović Aleksandra i dr. Šarac iz VMA.