Uncategorized

Provereni RECEPT TRAVARA: Čaj koji leči sve !

U poslednje vreme sve više ljudi se okreće prirodnoj , alternativnoj medicini. Jer sve sastojke zapravo mogu naći i napraviti sami. Što ljude oduševljava svojom jednostavnošću i učinkovitošću.

 

 

Trave i travari na nešim prostorima su uvek bili opšte zastupljeni , u narodu postoji izreka ” Za svaku bolest trava raste ” , a u posljedne vreme se sve više uveravamo u to. Neki zaboravljeni narodne lekovi su postali svakodnevno zastupljeni , zbog svoje dostupnosti i efikasnosti.

Prirodni eliksir za sjaj i zdravlje kože , koji leči sve kožne bolestii , pravi se od jednakih delova lišća oraha ,kore hrasta i vrbe , koprive i cveta nevena. Uzmite tri čajne kičice mešavine i prelijte za 7 decilitara , odnosno 700 mililitara kipuće vode. Smešu prekrijte i ostavite da odstoji 30 minuta , nakon toga procedite tečnost i ostatke bilja. Pijte tri puta na dan , trideset minuta pre obroka. Da bi Vam se ukazali rezultati , morate biti uporni i temeljiti u pijenju ovog čaja svakog dana.

Sve ove biljke su popularne u fitoterapiji , i koriste kako u oficijalnoj tako i u alternativnoj medicini desetljećima. 

 

 

Lišće oraha ima protuupalna dejstva i koristi se kod bakterijskih i gljivičnih infekcija.  Kora hrasta deluje snažno protuupalno ,a pomaže i kod zaustavljanja krvarenja , dok kora vrbe sadrži supstance slične aspirinu , pa pogodno deluje , na prištiće , zankove starenja i iritaciju kože zbog bilo kakvih uzroka.  Vrba potiče znojenje i izlučivanje toksina putem kože i na taj način doprinosi celokupnom organizmu. Neven travari nazivaju i magičnom biljkom, zbog njegovih brojnih pogodnih dejstava, to je biljka prelepe narandžaste boje koja deluje na jetru ,žuč , pročišćava krv , detoksikuje celi organizam , a samim time blagotvorno deluje i na kožu.