Novo

PROROČANSTVO STARCA MIRIĆIJE O KOSOVU! Izrekao STRAŠNE TVRDNJE, MENJA SE SRPSKA ISTORIJA?!

Kada je reč o predviđanjima , ona su itekako popularna na našim prostorima , a danas emo da govorimo o tome da u srpskom narodu i dalje živi priča o starcu kojem se pre boja na Kosovu ukazala viziija onoga što navodno dolazi , ali ga nisu uistinu poslušali . Naime , reč je o starcu Mirićiji , a predanje kaže da se njemu nakon Maaričke bitke u besanim noćima više puta ukazala propast srpskog carstva.

Dakle , između jave i sna , njemu je se najpre ukazala strašna bitka između sve srpske vojske , a kako u punom galopu jure jedna prema drugoj, a ispred njih dvojica najvećih velmoža, Nikola Altomanović, gospodar užičke oblasti, i knez Lazar Hrebeljanović koji je vladao oblastima Pomoravlja i Podunavlja. Polje ispod grada Užica, prekriveno maglom, prolama se od tutnjave konja, zveketa hladnog čelika i samrtnih krikova. A onda zlosutna tišina. Video je kneževe vitezove gde usijanim železom oslepiše župana Nikolu i odvedoše ga na zamonašenje.

Naime , drugo snoviđenje bilo je još gore: strahotna tama nadire sa istoka, a iz nje izviru nebrojene vojske pod jednim barjakom i obeležjem – polumesecom. Neviđena sila sudara se sa znatno manjom vojskom Lazara, kneza srpskog. Video je Mirićije pogibelj oba vladara, Lazara i Murata, sagledao unapred nesreću obezglavljene srpske zemlje. Međutim , na Badnje vee usni starac nešto čudnovato , a samo lice Boije koje mu reče „Idi moj Mirićije, čedo bezgrešno, te prokaži silnicima što se oko zemlje otimaju, oglušuju o zakone Moje, a vas obične, siroto stado Moje, stavljaju u iskušenje da ne sagledate nesreću koja dolazi, na koju vas upozoravam, idi i kazuj im što Ja tebi pokazah. Ako se veri i pameti dozovu i izmire se kao braća, može se izbeći propast koju si video po milosti Mojoj. Kazuj da sam te Ja poslao. Ja, koji sam jednom bio među vama i opet ću doći da konačno presudim, razdvojim verne i neverne, grešne i bezgrešne… Idi u planine, Mirićije! Posti dve godine, a onda na oči silnima iziđi, te im ovo kaži!“ Ostatak ovde.