Zanimljivosti

Proglasili su me ludim jer sam zaljubljen u 50 godina mlađu: SINIŠA (70) ZAVRŠIO U DUŠEVNOJ BOLNICI JER VOLI DEVOJKU (20)!

“Nikoga nisam proganjao, samo sam bio zaljubljen. A sada sam osuđen na boravak u duševnoj bolnici u Gornjoj Toponici “

Ovo je početak neobične price Siniša V. (70) iz sela Krušce kod Niša koju je ispričao novimaru lista Kurir a koji ga je došao intervjuisati nakon što ga je Osnovni sud osudio zbog krivičnog djela proganjanja te ga uputio u duševnu bolnicu i to u ustanovu zatvorenog tipa!

Naime, sud tereti ovog vremešnog gospodina iz Niša da je djevojku sa kojom je bio u emotivnoj vezi kasnije proganjao. Priča je počela 2017.godine, najprije joj se Siniša samo udvarao a onda su otpočeli i vezu. To je trajalo godinu dana, a kako je djevojka bila u lošijoj materijalnoj situaciji Siniša joj je za sve to vreme i novčano pomagao. Problem je nastao kada je ona našla novog momka i raskinula vezu.

E to se nije nimalo dopalo zaljubljenom deki pa je počeo je da opsjeda bivšu djevojku, koja je inače 50 godina mlađa od njega, šaljući joj poruke i pozive. Ona se onda obratila policiji za pomoć i tako je počelo sve da se odmotava.

Sa druge strane,ovaj zaljubljeni Nišlija kaže za Kurir da ono što je on radio nije maltretiranje nego samo želja da budu zajedno.

“Bio sam zaljubljen i pomagao sam joj na svaki način pa i finansijski. A sve sam zapisivao u svjoje blokče” –kaže Siniša u svoju odbranu.

Kaže da je ovoj djevojci, koja je radila kao konobarica, pomagao dajući joj prilično novca, da popravi svoju trošnu kućicu, plaćao joj je telefonske račune. Kaže samo jedan račun je bio 22 000 dinara a on je to sve uredno zapisivao u svoje blokče. A kada se ona zagledala u drugog momka onda je on pao u depresiju i počeo piti lijekove ali, kaže Siniša,on će se uskoro osloboditi tih lijekova jer ide na liječenje ali se pita šta će biti sa njegovim dugom. Prema njegovom blokčetu, ova djevojka mu duguje oko 500 eura

Advokat osuđenog Nišlije, Bratislav Savić, kaže da nije bilo razloga da njegov klijent bude osuđen na obavezno psihijatrijsko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa, on uopšte nije opasan ni za koga u okolini.

Advokat dodaje:

“Odbijena je koju smo uložili na presudu, jer to nije završeno. Gospodin je samo bio zaljubljen a sad treba na duševno liječenje a još uz to ima dokaze da mu ona duguje i novac”